+32 487 50 58 56 eveline@dierenkracht.be

FAQ

veelgestelde vragen

Bereikbaarheid

Waar is de praktijk gelegen?

De praktijk is gelegen in hartje Moen, een deelgemeente van Zwevegem. Je kan ons vinden op het adres: Olieberg 58, 8552 Moen.

Waar kan ik parkeren?

Er kan vlakbij geparkeerd worden. Er is plaats voorzien aan de straatkant, voor de praktijk. Let op, hou hierbij de opritten vrij!

Is de praktijk te bereiken met het openbaar vervoer?

Ja. De praktijk is te bereiken met buslijn 93. Je stapt af aan halte Lindebloesemlaan. De praktijk is 350 meter van de halte gelegen.

De praktijk

Zijn er trappen in de praktijk?

Neen. Je hoeft geen trappen te doen. De praktijk is gelegen op het gelijksvloer.

Is er een wachtzaal?

Er is geen wachtzaal. Hou hiermee rekening als je jouw kind komt afzetten of ophalen. Hou je aan het afgesproken uur. 

Counseling: traject

Wie komt in aanmerking voor een counseling traject?

De praktijk is gericht op kinderen en jongeren tussen 7 en 17 jaar die opnieuw in hun kracht willen staan, tot rust willen komen of gewoon willen genieten van oprechte aandacht.

‘Dierenkracht’ is gespecialiseerd in:

  • rouw- en verliessituaties (door ziekte of een beperking, verlies van een huisdier, verhuis, overlijden, liefdesverdriet, verlies van zelfwaarde,…)
  • hoogsensitiviteit

Let op: aangezien we het cliënteel beperken wordt een traject enkel aangegaan met gezinnen die gemotiveerd zijn, zich durven engageren en bewust kiezen voor het werken met therapie- en zorgdieren.

Ik twijfel of een traject iets voor mijn kind is. Hoe kan ik de beste beslissing nemen?

Heb je vragen, twijfel je of een traject wel iets voor jouw kind is of had je Eveline graag eerst eens ontmoet? Dan is er steeds vrijblijvend de mogelijkheid voor een telefonisch contact of ontmoetingsgesprek in de praktijk. Binnen dit (telefonisch) gesprek kan je al jouw vragen stellen. Dit gesprek duurt maximum 30 minuten en is volledig gratis. Dit gesprek kan je aanvragen via de contactpagina.

Ik wil een traject op maat voor mijn kind. Wat moet ik doen?

Je kan jouw kind aanmelden door contact op te nemen met Eveline. Vervolgens wordt er samen een datum voor het intakegesprek gekozen. Wil je alles vlotter laten verlopen? Dan bestaat er ook de mogelijkheid om via de online agenda het intakegesprek in te boeken. Bij opmerkingen kan je wat extra informatie of een omschrijving van de hulpvraag geven.

Wat is een intakegesprek?

Het intakegesprek is een verkennend gesprek dat plaatsvindt met de ouder(s) en is voorafgaand de begeleiding. Binnen dit eerste gesprek probeer ik me een zo goed mogelijk beeld van de hulpvraag en jouw kind en zijn omgeving te vormen. De zorgen, sterktes en wensen worden besproken om vervolgens te kijken op welke manier er de beste ondersteuning kan geboden worden.

Hoelang duurt een intakegesprek en wat is hiervoor de investering?

Voor het intakegesprek nemen we uitgebreid de tijd. Het intakegesprek duurt tussen de 60 tot 90 minuten en bedraagt €68.

Hoe werkt een traject?

Om jullie de allerbeste zorgen te kunnen bieden, worden er drie grote fases doorlopen: de intakefase, de begeleidingsfase en de afrondingsfase.

 

Fase 0 = Ontmoetings- en aanmeldingsfase 

Je kan jouw kind aanmelden door contact op te nemen met Eveline. Vervolgens wordt er samen een datum voor het intakegesprek gekozen. Wil je alles vlotter laten verlopen? Dan bestaat er ook de mogelijkheid om online het intakegesprek in te boeken. Bij opmerkingen kan je wat extra informatie of een omschrijving van de hulpvraag geven.

Heb je vragen, twijfel je of een traject wel iets voor jouw kind is of had je mij graag eerst eens ontmoet? Dan is er steeds vrijblijvend de mogelijkheid voor een telefonisch contact of ontmoetingsgesprek in de praktijk. Binnen dit (telefonisch) gesprek kan je al jouw vragen stellen. Dit gesprek duurt maximum 30 minuten en is volledig gratis. Voor het boeken van zo’n gesprek kan je contact opnemen met Eveline.
Let op: dit gesprek is optioneel en dus niet noodzakelijk. Het is geen intakegesprek.

Fase 1 = Intakefase

De intakefase start met het intakegesprek. Het intakegesprek is een verkennend gesprek dat plaatsvindt met de ouder(s) en is voorafgaand aan de begeleiding. Binnen dit eerste gesprek probeer ik me een zo goed mogelijk beeld van de hulpvraag én jouw kind en zijn omgeving te vormen. De zorgen, sterktes en wensen worden besproken om vervolgens te kijken op welke manier er de beste ondersteuning kan geboden worden.

Daarna volgen er enkele sessies met jouw kind. Het exacte aantal sessies hangt af van de hulpvraag die jij als ouder hebt. Tijdens deze sessies bouw ik de vertrouwensband met jouw kind op en leren we elkaar kennen. Ik tracht een zo ruim mogelijk beeld te vormen over de persoonlijkheid, de emoties en het gedrag van jouw kind.

Niet alleen met mij maar ook met de dieren wordt er tijdens deze fase ingezet op het creëren van een vertrouwensband. Jouw kind leert met de dieren om te gaan en de dieren leren op welke manier ze jouw kind het best kunnen ondersteunen. De afstemming tussen jouw kind en de dieren loopt geheel automatisch, echter voor een goede afstemming is het wel belangrijk dat dit rustig en met de nodige aandacht kan gebeuren.

De intakefase wordt afgesloten met een terugkoppeling naar de ouder(s). Hierin deel ik mijn bevinden en wordt er samen gekeken naar de verdere doelen in de begeleiding.

Fase 2 = Begeleidingsfase

Binnen deze fase ga ik verder met jouw kind op pad. We werken samen om tot de wenselijke uitkomst of evolutie te komen. Het exacte aantal sessies hangt opnieuw van de hulpvraag af. Gemiddeld zijn vier sessies hiervoor voldoende.

Fase 3 = Afrondingsfase

Op een bepaald moment is het tijd om jullie opnieuw los te laten en de begeleiding af te ronden. Echter dat doe ik niet zomaar. Jouw kind wordt hierop voorbereid en tijdens de laatste sessie houden we een afscheidsritueel. Daarnaast zit ik voor een laatste keer met jou als ouder samen. We evalueren het afgelegde traject, bespreken de toekomst en zorgen er voor dat jullie opnieuw zonder mij verder kunnen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Een eenmalige sessie is te weinig om tot gedrags- of emotieverandering te komen. Jullie doelen kunnen hierdoor niet succesvol bereikt worden. Ook voor een goede afstemming tussen de dieren en jouw kind is er meer dan één sessie nodig. Hoeveel sessies er nodig zijn, is afhankelijk  van jullie hulpvraag en de behoeften van jouw kind. Tijdens het intakegesprek bekijken we samen op welke manier we het traject en de begeleiding vorm kunnen geven. Sommige kinderen zijn het beste geholpen met een korte oplossingsgerichte aanpak, anderen hebben dan weer meer baat bij een andere begeleidingsvorm.

Kan mijn kind na het doorlopen van een traject nog eens langskomen?

Absoluut. We noemen dit nazorg.

Soms kan het gebeuren dat een nieuwe situatie of gebeurtenis opnieuw gevoelens van onzekerheid of verdriet oproepen. Door een opvolgingssessie wordt jouw kind opnieuw in zijn kracht te zetten.

Ook kinderen die preventief willen langskomen, zijn welkom voor een opvolgconsult. Binnen deze sessie bekijken we de afgelopen periode. Wat liep goed en wat liep soms moeilijk. Door jouw kind van dichtbij op te volgen, worden problemen of verdere moeilijkheden voorkomen.
Om de hoeveel tijd een opvolgconsult plaatsvindt, hangt af van kind tot kind. Gemiddeld wordt er gekozen voor één sessie om de drie maand.

Waarom wordt het aantal cliënten per week beperkt?

Het cliënteel wordt beperkt om de kwaliteit, aandacht en betrokkenheid op jouw kind maximaal te houden. Daarnaast zorgt een beperking op het cliënteel voor voldoende rust bij onze dieren. Uitgeruste dieren zijn op hun beurt beter in staat om jouw kind optimaal bij te staan.

Hoe zit het met het beroepsgeheim?

Het beroepsgeheim is van kracht. Alles wat binnen een sessie gezegd wordt, is vertrouwelijk. Echter, wanneer er een groot gevaar dreigt en de veiligheid van jouw kind in het gedrang komt, ben ik verplicht hiervan melding te maken. 

Kan ik een afspraak verzetten?

Afspraken kunnen tot 24 uur op voorhand kosteloos geannuleerd en verplaatst worden. Bij het niet tijdig verwittigen of een ongeldige afwezigheid, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Wat is in een traject inbegrepen?

Een begeleidingstraject is steeds all-in.

Het omvat eerst en vooral al het voorbereidend werk:
Elk traject wordt door Eveline per kind op maat uitgewerkt. Er wordt nooit gewerkt met kant-en-klare standaard protocollen of vaste programma’s. Elk behandelingsplan heeft een unieke inhoud afgestemd op de noden van jouw kind en wordt steeds tot in de puntjes voorbereid.

Binnen het traject zijn steeds alle sessies inbegrepen met de daarbijhorende werkingsmaterialen en alle benodigdheden. Ook de werking van de therapiedieren is hier steeds in inbegrepen.

Bij de laatste sessie krijgt jouw kind een goodiebag mee naar huis. Op deze manier heeft jouw kind na de begeleiding iets om op terug te vallen.

Workshops

Is deelname aan een eenmalige workshop mogelijk?

Absoluut! Je kan zelf een keuze maken uit de aangeboden workshops. Bovendien is het voor jouw kind de ideale manier om de praktijk alsook Eveline op een laagdrempelige en ontspannen manier te leren kennen.

Hoe kan ik mijn kind voor een workshop inschrijven?

Je kan jouw kind inschrijven door contact op te nemen met Eveline of door jouw kind rechtstreeks in te schrijven via het online inschrijvingsformulier.
Let op: plaatsen zijn beperkt en de reservering is pas definitief na betaling van de factuur.

Mijn kind zou heel graag een workshop volgen echter de data hiervan staan nog niet online. Wat kan ik doen?

Wil jouw kind heel graag een workshop volgen maar staat er nog geen datum online? Neem dan even contact op met Eveline om jouw kind aan te melden. Van zodra de nieuwe data beschikbaar zijn, word je hiervan als eerste op de hoogte gehouden.

Kan ik een workshop op maat aanvragen?

Ja, dat is mogelijk. De workshops worden eveneens op aanvraag en op maat aangeboden. Jouw kind heeft op die manier de kans om samen met zijn vriendjes iets leuks te doen. Denk hierbij aan een verjaardagsfeestje in de praktijk. De inhoud hiervan kan je mee helpen samenstellen. Neem contact op met Eveline voor het bespreken van de mogelijkheden. 

Hoeveel kinderen kunnen deelnemen aan een workshop?

Aan een workshop kunnen minstens 3 en maximum 6 kinderen deelnemen. Door de groepjes te beperken, kan elk kind rekenen op individuele aandacht.

Wat kost zo'n boeiende workshop?

Dieren

Kan elke therapeut met therapiedieren en zorgkonijnen werken?

Neen. Voor het werken met therapie- en zorgdieren is bijkomende opleiding en expertise in diergedrag nodig. Werken met therapiedieren vraagt kennis en bewustzijn. Het is heel belangrijk dat de dieren met de nodige zorg worden behandeld en dat hun lichaamstaal ten volle wordt begrepen. Dit is de enige manier om het welzijn van de dieren alsook het welzijn van het cliënteel te garanderen. Pas met psychologische kennis van zowel mens als dier, kunnen succeservaringen geboekt worden.   

Kan elke hond een therapiehond worden en elk konijn een zorgkonijn?

Neen. Dit is niet mogelijk. De dieren die ingeschakeld worden binnen de hulpverlening dienen te voldoen aan meerdere specifieke eigenschappen. Ze worden hiervoor gescreend, opgevoed en opgeleid. Bovendien dienen de dieren hun ’taak’ graag te doen. Het welzijn alsook de veiligheid van zowel de dieren als het cliënteel moet voorop staan. 

Kan ik zelf kiezen met welk dier er zal gewerkt worden?

Elk dier heeft zijn eigen karakter, sterktes maar ook zwaktes. Afhankelijk van het karakter van jouw kind en de hulpvraag, maakt Eveline een keuze tussen de verschillende dieren. Het dier dat het meeste aansluit bij jouw kind, zal binnen de sessies ingeschakeld worden. Bij sommige kinderen wordt steeds hetzelfde dier ingeschakeld, bij andere kinderen wordt er afgewisseld.  

Betaling

Hoe verloopt de betaling?

Betalingen gebeuren steeds per overschrijving, voorafgaand aan een traject of workshop. Bij een traject is een betaling in 1, 2 of 3 termijnen mogelijk.

Is er Bancontact aanwezig in de praktijk?

Neen.
Er is geen Bancontact aanwezig in de praktijk. Betalingen gebeuren steeds op voorhand per overschrijving. 

Wat is het rekeningnummer van de praktijk?

Het rekeningnummer van de praktijk is BE38 7310 4808 2972

Contact

Wat is het adres van de praktijk?

Het adres van de praktijk is: Olieberg 58 – 8552 Moen

Hoe kan ik de praktijk contacteren?

Je kan de  praktijk contacteren via:

  • contactformulier 
  • eveline@dierenkracht.be
  • 0487/50.58.56 (Let op: tijdens consulten, workshops en gesprekken wordt de telefoon niet opgenomen. Je kan hierbij steeds een boodschap achterlaten op de voicemail of contact opnemen via mail of het contactformulier)

 

Is de praktijk telefonisch te bereiken?

De praktijk is te bereiken via het nummer 0487/50.58.56  Tijdens consulten, workshops en gesprekken wordt de telefoon echter niet opgenomen. Je kan hierbij steeds een bericht nalaten op de voicemail. Je kan ook contact opnemen via mail of het contactformulier.

Scan de code