+32 487 50 58 56 eveline@dierenkracht.be

Psychotherapeut Eveline

Het onstaan van de praktijk – professionele achtergrond

Het ontstaan van praktijk Dierenkracht

De ideeën van de praktijk kregen vorm nadat ik slachtoffer werd van een medisch ongeval en mijn leven een drastische wending kreeg. Mijn jonge zorgeloze leventje werd omgeruild voor een leven waarbij helse pijnen, ziekenhuisbezoeken en operaties centraal stonden.
Alle zekerheid verdween en ik verloor uiteindelijk alles.

Bovendien werd ik heel sterk geconfronteerd met een maatschappij waar een serieuze onwetendheid heerst omtrent het omgaan met mensen met een ziekte of beperking.

Anderzijds kwam er steun uit een heel speciale en onverwachte hoek. Mijn lieve hond Taschco (†) bleek een onvoorwaardelijke steun te zijn en een bondgenoot in moeilijke tijden.

De kracht die ik van mijn hond mocht ervaren, heeft de aanzet gegeven om mij verder te verdiepen in de effecten van dieren op mensen en wat dieren kunnen betekenen binnen de hulpverlening.

Na de nodige opleidingen en het bundelen en op elkaar afstemmen van:
– mijn eigen zware medische tegenslag
– mijn ervaring als therapeut
– mijn kennis omtrent de psychologie van de hond
– alsook de psychologie van het konijn
ben ik er in geslaagd om een mooi en uniek concept te ontwikkelen die ik tot ‘Dierenkracht’ doopte. Een concept waarbij de helende werking van dieren centraal staat en zorgt voor verbinding, rust en geluk.

Taschco van Dierenkracht

CV psychotherapeut Eveline Librecht

Dat ik later mensen wou helpen, dat was een zekerheid. Mijn keuze om na mijn middelbare studies (2005) toegepaste psychologie te gaan studeren was dan ook een evidente keuze. Kort na mijn afstuderen kon ik aan de slag binnen een Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR) waar ik reeds meerdere jaren mocht instaan voor het diagnosticeren en bieden van psychotherapie aan kinderen met een ontwikkelingsstoornis zoals ADHD, ASS, gedragsproblemen en emotionele problemen.

Geboeid door het menselijk gedrag en mijn verlangen naar expertise, schoolde ik me de afgelopen jaren voortdurend bij. Ik volgde meerdere opleidingen zoals een postgraduaat autismespectrumstoornissen en de jaaropleidingen kindertherapie, integratieve rouw- en verliesbegeleiding, koppeltherapie, trauma-informed practice, de trauma skillstrainingen PTSD en complex-PTSD alsook de opleiding brainspotting fase 1 & fase 2. Ik verdiepte me in hoogsensitiviteit (HSP) en volg tot op heden de 4-jaar durende opleiding tot Integratief Psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving.

Eveline Librecht

De kers op de taart is mijn specialisatie in therapie met dieren (honden en konijnen). Ik merk dat deze ervaring dé allermooiste meerwaarde is die ik mijn cliënten kan geven.

Naast bovenstaande langdurige opleidingen volgde ik eveneens meerdere cursussen, waaronder de gecertificeerde cursus Bach Bloesem Remedie, de enige in zijn soort die erkend is door het originele Dr. Bach centrum in Engeland. Samen met aromatherapie kunnen deze natuurlijke middelen gebruikt worden als stabilisering van emoties.

Ik ben aangesloten bij meerdere beroepsverenigingen zoals VVTIV, BPC,… en ben erkend door Brainspotting Belgium als brainspottherapeut. Daarnaast ben ik door de Martin Gaus Academie erkend als konijnendeskundige en kan je me vinden op de site ‘Vind een therapeut’.

Ik hou er van om me steeds verder te blijven ontwikkelen en uit te dagen. Want door me steeds verder bij te scholen én door het volgen van intervisie/supervisie kan ik mijn cliënten steeds de allerbeste zorg blijven bieden.

error: