+32 487 50 58 56 eveline@dierenkracht.be

Psychotherapeut Eveline

Het onstaan van de praktijk – professionele achtergrond

Dit kan ik je al kort vertellen over mijn persoontje

Hallo, ik ben Eveline Librecht en dit kan ik je al over mijzelf vertellen:

 

  • 1987 is het magische jaar waarin ik geboren ben
  • ik ben een familie- en dierenmens en kom tot rust in de natuur
  • mijn hoogsensitiviteit is mijn grootste gave maar tegelijkertijd ook mijn valkuil
  • je kan me steeds plezieren met bloemen en chocolade
  • een van de grootste uitdagingen die ik tijdens mijn leven tegenkwam was een medisch ongeval
  • mijn hond Taschco was tijdens mijn revalidatie mijn grootste steun en de aanzet om mij te verdiepen in Animal Assisted Therapy en het oprichten van praktijk Dierenkracht
Psycholoog Zwevegem

Dit kan ik je vertellen over mijn CV en professionele achtergrond

Dat ik later mensen wou helpen, dat was een zekerheid. Mijn keuze om na mijn middelbare studies (2005) toegepaste psychologie te gaan studeren was dan ook een evidente keuze. Kort na mijn afstuderen kon ik aan de slag binnen een Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR) waar ik reeds meerdere jaren mocht instaan voor het diagnosticeren en bieden van psychotherapie aan kinderen met een ontwikkelingsstoornis zoals ADHD, ASS, gedragsproblemen en emotionele problemen.

Geboeid door het menselijk gedrag en mijn verlangen naar expertise, schoolde ik me de afgelopen jaren voortdurend bij. Ik volgde meerdere opleidingen zoals een postgraduaat autismespectrumstoornissen en de jaaropleidingen kindertherapie, integratieve rouw- en verliesbegeleiding, koppeltherapie, trauma-informed practice, de trauma skillstrainingen PTSD en complex-PTSD alsook de opleiding brainspotting fase 1 & fase 2. Ik verdiepte me in hoogsensitiviteit (HSP) en volgde de 4-jaar durende opleiding tot Integratief Psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving.

De kers op de taart is mijn specialisatie in therapie met dieren (honden en konijnen). Ik merk dat deze ervaring dé allermooiste meerwaarde is die ik kinderen en jongeren kan geven.

Naast bovenstaande langdurige opleidingen volgde ik eveneens meerdere cursussen, waaronder de gecertificeerde cursus Bach Bloesem Remedie, de enige in zijn soort die erkend is door het originele Dr. Bach centrum in Engeland. Samen met aromatherapie kunnen deze natuurlijke middelen gebruikt worden als stabilisering van emoties.

Ik ben aangesloten bij meerdere beroepsverenigingen zoals VVTIV, BPC,… en ben erkend door Brainspotting Belgium als brainspottherapeut. Daarnaast ben ik door de Martin Gaus Academie erkend als konijnendeskundige en kan je me vinden op de sites ‘Vind een therapeut’ en ‘Ik zoek hulp’.

Ik hou er van om me steeds verder te blijven ontwikkelen en uit te dagen. Want door me steeds verder bij te scholen én door het volgen van intervisie/supervisie kan ik mijn cliënten steeds de allerbeste zorg blijven bieden.

Eveline Librecht
Eveline Librecht
Scan de code