Over ons

het ontstaan van praktijk 'Dierenkracht'

 Over ons

“De ideeën van de praktijk kregen vorm nadat ik slachtoffer werd van een medisch ongeval en mijn leven een drastische wending kreeg. Mijn jonge zorgeloze leventje werd omgeruild voor een leven waarbij helse pijnen, ziekenhuisbezoeken en operaties centraal stonden.
Alle zekerheid verdween en ik verloor uiteindelijk alles.

Bovendien werd ik heel sterk geconfronteerd met een maatschappij waar een serieuze onwetendheid heerst omtrent het omgaan met mensen met een ziekte of beperking.

 Anderzijds kwam er steun uit een heel speciale en onverwachte hoek. Mijn lieve hond Taschco (+) bleek een onvoorwaardelijke steun te zijn en een bondgenoot in moeilijke tijden.

De kracht die ik van mijn hond mocht ervaren, heeft de aanzet gegeven om mij verder te verdiepen in de effecten van dieren op mensen en wat dieren kunnen betekenen binnen de hulpverlening.

Na de nodige opleidingen en het bundelen en op elkaar afstemmen van:
– mijn eigen zware medische tegenslag –
– mijn ervaring als kindertherapeut –
– mijn kennis omtrent de psychologie van de hond –
– alsook de psychologie van het konijn –
ben ik er in geslaagd om een mooi en uniek concept te ontwikkelen die ik tot ‘Dierenkracht’ doopte. Een concept waarbij de helende werking van dieren centraal staat en zorgt voor verbinding, rust en geluk.” 

♥      Kindertherapeut Eveline      ♥

Praktijk ‘Dierenkracht’ staat garant voor jaren ervaring binnen de psychologische hulpverlening, expertises en persoonlijke begeleiding aangepast aan het (emotionele) karakter en de belevingswereld van jouw kind of jongere. We richten ons hoofdzakelijk op hoogsensitiviteit en kinderen en jongeren die zich in een verliessituatie bevinden. De dieren binnen de praktijk worden nauwkeurig geselecteerd en met alle liefde en zorg grootgebracht. Het welzijn van de therapiedieren vindt ‘Dierenkracht’ van essentieel belang. 

De oprichtster van ‘Dierenkracht’, Eveline Librecht, kon reeds 12 jaar geleden aan de slag binnen een CAR (Centrum voor Ambulante Revalidatie) waar ze jaren instond voor het diagnosticeren en bieden van psychotherapie aan kinderen met een complexe ontwikkelingsstoornis.

Ze heeft meerdere diploma’s op zak waaronder een bachelor diploma in de toegepaste school- en pedagogische psychologie, een specialisatie tot kinder- en jongerentherapeut, een postgraduaat autismespectrumstoornis en een diploma als integratief verlies- en rouwcounselor. Daarnaast verdiepte Eveline zich in hoogsensitiviteit en is ze integratief I.V. psychotherapeut (4 jaar durende opleiding) i.o.

Nadat Eveline slachtoffer werd van een medisch ongeval, besloot ze om haar eigen ervaringen niet verloren te laten gaan. Ze trekt naar scholen waar ze jongeren inspireert en motiveert over de kracht van het leven. Daarnaast maakt Eveline er haar missie van om de hiaten die ze zelf ondervonden heeft in zowel de hulpverlening als de maatschappij op te vangen. Eveline specialiseerde zich in de Animal Assisted Therapy (therapie met ondersteuning van dieren) en kent de kneepjes van het vak om dieren in te schakelen binnen de hulpverlening maar eveneens om konijnen, pups en ev. volwassen honden te selecteren en op te leiden tot volwaardige therapiedieren. Bovendien is Eveline door de Martin Gaus Academie erkend als konijnendeskundige.

Naast bovenstaande opleidingen volgde Eveline de gecertificeerde cursus Bach Bloesem Remedies, de enige in zijn soort die erkend is door het originele Dr. Bach centrum in Engeland. Samen met aromatherapie wordt het gebruikt als natuurlijke kracht ter stabilisering van emoties bij zowel mens als dier.

Om haar cliënteel de allerbeste zorgen te bieden, blijft Eveline zich tot op de dag van vandaag bijscholen, uitdagen en verder ontwikkelen.

Wist je dat Eveline een creatieve bij is? In haar vrije tijd houdt ze er van om zowel kinderen, jongeren als volwassenen te grimeren en te entertainen met ballonplooien. Klik hier voor een sneak peek van haar creaties.

error: Opgelet!: Op deze tekst rust copyright! Kopiëren, opslaan of verspreiden maakt inbreuk op auteursrecht.